![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 3 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam tablice w takim formacie
Kod reports {"rpt_RaportID":9,"rpt_NazwaRaportu":"test","rpt_SciezkaXL":"test/test","rpt_Opis":"opisgasd", "rpt_FormatWydruku":"Clarion","rpt_CzyWUzyciu":"tak"} Chciałbym zrobić poniższy UPDATE na bazę, jednak poszczególne wartości są trzymane w tablicy zmiennej reports.
Jak pobrać poszczególne wartości z tablicy i zapisać je do poszczególnych $_POSTÓW w moim zapytaniu? Ten post edytował Czapla 19.04.2010, 09:36:55 -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pokazalo ci tablice? Znaczy ze tam masz swoje dane. No to teraz zamiast $_POST pisz $reports. W czym problem? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 3 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$reports zwraca NULL gdy mam ustawione json_decode
natomiast zwraca Kod string(224) ""{\"rpt_RaportID\":9,\"rpt_NazwaRaportu\":\"test\",\"rpt_SciezkaXL\":\"test\/testjkl\", \"rpt_Opis\":\"{\"rpt_RaportID\":23,\"rpt_NazwaRaportu\":\" as\",\"rpt_S\",\"rpt_FormatWydruku\":\"Clarion\",\"rpt_CzyWUzyciu\":\"tak\"}"" gdy mam json_encode Jak napisze wszędzie reports to zapisze mi całą tablice do danego pola, natomiast $reports[2] nie zapisze mi wartości dla pola rpt_SciezkaXL W jaki sposób pobrać odpowiednie wartości z tej jednoelementowej tablicy? ![]() Ten post edytował Czapla 19.04.2010, 10:47:18 -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zwraca mi tablice a nie jakies NULL. Patrzyles czy oby na pewno $_REQUEST['reports'] zawiera to co myslisz ze zawiera? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Pokaż co siedzi w $_REQUEST['reports'] bo wrzucenie tego co podałeś poprawnie pokazuje tablicę:
|
|
|
![]()
|
|
Dziwne, tak zwrócił mi Internal error 500
Tak poprawnie zwrócił mi tablice - subtelna różnica WYNIK Kod Array ( [rpt_RaportID] => 9 [rpt_NazwaRaportu] => test [rpt_SciezkaXL] => test/test [rpt_Opis] => zmieniłem ten rekord [rpt_FormatWydruku] => Clarion [rpt_CzyWUzyciu] => tak ) Ten post edytował Czapla 19.04.2010, 11:13:36 -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
no i dobra, masz tablice. czego teraz nie wiesz? Mowilem: zamiast POST uzyj elementow ze swojej tablicy.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Próbuje tak:
Ten post edytował Czapla 19.04.2010, 11:20:50 -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
$reports[1]
$reports[5] .... czy ty nie widzisz, ze twoja tablica $reports nie zawiera indexow liczbowych tylko teksty? $reports['rpt_RaportID'] $reports['rpt_NazwaRaportu'] ..... skad ty zes te liczby jako indexy wytrzasnal? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
A z tymi liczbowymi elementami tablicy tak mi się wydawało że można
![]()
No więc w ten sposób też nie działa -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat A z tymi liczbowymi elementami tablicy tak mi się wydawało że można Nie pokazuj mi jezyka bez konkretnego powodu. Twoja pomylka nie jest konkretnym powodem by mi jezyk pokazywac.![]() Cytat No więc w ten sposób też nie działa Co nie działa?Zastosuj się proszę do podanych tu porad: Temat: Jak poprawnie zada pytanie i nastepnie zadaj pytanie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
BUMP
Po zastosowaniu
Wyświetla błąd Kod <br /> <b>Fatal error</b>: Cannot use object of type stdClass as array in <b>C:\Inetpub\wwwroot\test\php\report\reportUpdate.php</b> on line <b>9</b><br /> Screen z debugu w Firebugu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/687ed522bf8fc164.html Ten post edytował Czapla 22.04.2010, 12:13:03 -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Zobacz jaki drugi parametr przyjmuje json_decode i co powoduje jego podanie/niepodanie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 08:35 |