![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedy w formularzu wybieramy plik i przesyłamy formularz, tworzy się tablica $_FILES. Jak to utworzyć sobie taką tablicę mając jedynie pola tekstowe? Co trzeba przypisać którym elementom tej tablicy aby móc skopiować plik?
Ten post edytował sadistic_son 18.04.2010, 22:15:02 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale może oto chodzi:
I dajesz to tak po prostu. A do czego jest ci to potrzebne jeżeli wolno spytać ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej chodzi mi jak to zrobic w odwrotna strone czyli co przypisać do $_FILES ?
Rzecz polega na tym, że mam stronkę na servie. Kiedy sobie ją programuję, edytuję itp. to podmieniam pliki poprzez WinSCP. Innymi słowy kopiuję edytowane pliki z kompa na serwer. A teraz mam taki problem ze nie mam dostepu do WinSCP w pracy bo firmowy firewall blokuje połączenia zarówno protokołu SCP jak i FTP. Więc wymyśliłem sobie, że stworze sobie pliczek php, który po naduszeniu przycisku submit skopiuje wskazane przez mnie pliki z mojego komputera i umieści je na serwerze. Dlatego aby te pliki skopiowac musze je recznie poprzypisywac do konkretnych zmiennych po to abym za kazdym kopiowaniem na serv nie musial wskazywac ich poprzez pole formularza typu file. -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz zrobić sobie admina w którym będziesz miał listę plików na serweże a obok przycisk edytuj
![]() |
|
|
![]()
|
|
No nie za bardzo. Ja programuje w Zend Studio i nie chcialbym zmianiac srodowiska. Przyzwyczailem sie do tego parsera, funkcji itp.
Ten post edytował sadistic_son 21.04.2010, 19:08:48 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da rady że wyślesz zamiast plików namiary na te pliki i dasz file_get_contents() albo coś takiego?
Jak nie to zostaje ci base64 chyba tylko. :| -------------------- |
|
|
![]()
|
|
file_get_contents nie może być bo plik php który bedzie realizował to kopiowanie jest na serwerze a pliki ma pobierać z mojego kompa i zapisywać je na serwerze.
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale kombinujesz. To twoje tłumaczenie... Ty potrzebujesz po prostu prostego uploadera plików na serwer. Robisz pole w którym wybierzesz plik do przesłania z komputera w pracy, w skrypcie odbierasz dane i funkcjami fopen, fwrite otwierasz(ewentualnie tworzysz) i edytujesz plik.
A jak nie chce ci się za każdym razem wybierać pliku, to sobie ustawiasz z góry Value dla pola. <input type="file" name="nazwa" value="C:\Projekty\Zlecenie 51\layout.gif" /> Ten post edytował evolucja 21.04.2010, 20:30:01 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Evolucja... Gdyby to jeszcze działało to chyba tylko w IE
![]() ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:06 |