![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
mam menu wprowadzone w bazie danych (tabela MENU), i chciałbym aby po wyświetleniu menu i wyborze linka zaczytał mi treść która jest umieszczona w bazie danych do danego menu dana treść Tak wygląda link:
A tak kod strony która ma wyświetlać treść:
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 28 Dołączył: 7.04.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
tablica $strony zawiera wszystkie dozwolone wartości - czy tak?
jaki błąd Ci wyrzuca, co sie dzieje? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
odpala tylko plik 404.htm i po kliknięciu w odnośnik nic się nie dzieje
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%)
|
ja bym zrobił to troszkę inaczej. Treść każdej strony trzymałbym w osobnych tabelach (nazwa tabeli taka jak w tabeli MENU pole nazwa).
W indeksie inkludowałbym sobie $_GET'em tę właśnie stronę w którą kliknąłbym w menu w ten sposób:
Przy dodawaniu takich stron tworzyłbym dynamicznie pliki *.php z daną nazwą. W samym pliku byłoby połączenie z bazą danych i wybranie treści (stąd byłaby tylko 1 zmienna - nazwa tworzącej plik dynamicznie). |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 28 Dołączył: 7.04.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
a po kliknięciu w odnośnik w pasku adresu pojawia się adres jakiego oczekiwałeś?
|
|
|
|
|
|
|
|
pojawia się adres
|
|
|
|
|
|
|
|
czyli wykłada się na warunku
elseif (isset($_GET['page']) && isset($strony[$_GET['page']])) $_GET['page'] istnieje, więc czy napewno masz nazwę strony w tablicy $strony? wytnij na chwilę drugą część warunku i sprawdź |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 12:05 |