![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na wstępie chciał bym zaznaczyć że rozpoczynam dopiero swoja przygodę z php a aktualnie zajmuje sie kodowaniem stron w css. Tworząc stronę chciałbym pobierać dane a właściwie tylko pewne zmienne z pliku "informacje.php" i ukazywać je np: na stronie index.php. Gdy na stronie "index.php" pobieram informacje za pomocą include'inforamcje.php' to pobiera mi się cała zawartość pliku, a ja chciał bym tylko sobie pobierać zmienne i używać je na stronach. Jak mam to zrobić? z góry dziękuje. przykładowy index.php
a to plik inforamcje.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale to właśnie nie działa. Ponieważ wyświetla cały plik "informacje.php" plus jeszcze "$opis". A ja chciałbym żeby mi wyświetlało tylko "$opis".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
a czy w inny sposób się nie da? Bo chciał bym żeby "informacje.php" też były jedną podstrona..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trudno stwierdzić bo nie wiem co chcesz osiągnąć, ale jeśli chcesz na stronie index.html wyświetlić tylko fragment ze strony informacje.html, to możesz np. tylko ten fragment wstawić do odzielnego pliku np. box.php i wtedy zainkludujesz go na index.html oraz na informacje.html
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 22 Dołączył: 15.07.2008 Skąd: Raniżów/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:59 |