![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Nauczyłem się już wiele ale nurtuje mnie takie zagadnienie: Jak napisać skrypt na losowy żart/tekst ale żeby miał wbite że np. w poniedziałek"jasiu idzie na spacer" we wtorek "lubie drzem" w środę "lubimy sobie pojechać" i tak aż do niedzieli, a potem powtarza od nowa to samo... Mam nadzieje, że taki wątek nie wystąpił i nie napisałem mojej prośby w złym dziale. Kamilos809 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Jak napisać skrypt na losowy żart/tekst ale żeby miał wbite że np. w poniedziałek"jasiu idzie na spacer" we wtorek "lubie drzem" w środę "lubimy sobie pojechać" i tak aż do niedzieli, a potem powtarza od nowa to samo... Nie wiem, czy dobrze Cię rozumiem, bo najpierw piszesz, że 'losowy', potem, że 'wbite' i od nowa to samo... 'Wbite' i od nowa to samo:
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzasz dzień, albo losujesz żart za pomocą rand.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zrobiłem coś takiego, ale nie wiem czy o to chodzi
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Żeby już nie zaśmiecać tematu. Chodziło mi o coś takiego co napisał MateuszS.
Tylko że źle wytłumaczyłem co chcę.... wgl. wszystko nie tak jak trzeba. więc poprawie się na bardziej zrozumiale: CHCIAŁBYM SKRYPT KTÓRY BĘDZIE WYŚWIETLAŁ W POSZCZEGÓLNE DNI TYGODNIA JAKIŚ TEKST. W pierwszym poście zagmatwałem trochę ponieważ nie wiedziałem jak nazwać moją prośbę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat CHCIAŁBYM SKRYPT KTÓRY BĘDZIE WYŚWIETLAŁ W POSZCZEGÓLNE DNI TYGODNIA JAKIŚ TEKST. No i dokładnie taki Ci podałem. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wszystkim za zaangażowanie się w mój problem.
Szczególnie dziękuję blooregardowi i tehaha, którzy wiedzieli o co mi chodzi za pierwszym razem. Blooregard, sorry ale nie zauważyłem wątku bo myślałem że taki skrypt ma dobre kilka linijek ![]() Jeszcze raz serdecznie dziękuję za pomoc. Uważam że temat można by już zamknąć, bo uzyskałem odpowiedź na moje pytanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc nie wiem dlaczego napisałeś "losowy tekst"
![]() -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Albo jak jeszcze temat jest otwarty to moi koledzy mam nowe pytanie... jak w te rubryki losowe include'ować wyrazy zapisane w bazie? np.
taki oto kodziak przykładowo na plan lekcji, który pokazuje mi w bloku menu co mam za lekcje w niedziele i o jakiej godzinie i w jakiej sali. Konkretnie chodzi mi o "fuzję" tych dwóch skryptów w jedno, czyli include tabeli bazy + ten skrypt co pokazuje tekst w jakiś dzień ;] żeby mi wyszło takie coś: (jest niedziela) W niedzielę masz zajęcia: 8:00 J. Polski w Sali nr.1 coś w tym stylu tylko nie wiem jak to złączyć. Jak po prostu wkleje ten powyższy kod to blok menu się sypie i w ogóle cała strona wręcz sie rozlatuje a w tym bloku wychodzi jakiś tam błąd w niektórych liniach ;p Dobra, już sobie poradziłem ;] Wystarczyło przełożyć nazwy dni tygodnia na liczby czyli poniedziałek = 1 itd.
gdzie $dzisiaj wyświetla pierwszy dzień np. jak mamy 11 stycznia to patrzy na pierwszą jedynkę czy jakoś tak ;] w sql (zrobiłem wysyłanie do tabeli żeby liczby zamiast dni wysyłało) I wszystko pyka jak w zegarku ;] Ten post edytował kamilos809 18.04.2010, 21:33:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 08:56 |