![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam cos takiego:
[php:1:66d7f55ebb]<?php (...) $zapytanie_stats="SELECT * FROM 'stats' WHERE ID_baner='$baner' AND rok='$rok' AND miesiac='$miesiac' AND dzien='$dzien' AND godzina='$godzina'"; $wynik_stats=mysql_query($zapytanie_stats); $wczoraj=mysql_num_rows($wynik_stats); (...) ?>[/php:1:66d7f55ebb] teoretycznie powinno zwrocic wynik bedacy iloscia rekordow, a wywala mi komunikat: Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /srv/www/htdocs/web139/html/ads/rating.php on line 5 co jest nie tak?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem powinno być OK. To chyba nie sprawa zapytania, ale spróbuj:
[php:1:1aff03bf3c]<?php (...) $zapytanie_stats="SELECT * FROM 'stats' WHERE ID_baner='" . $baner . "' AND rok='" . $rok . "' AND miesiac='" . $miesiac . "' AND dzien='" . $dzien . "' AND godzina='" . $godzina . "'"; $wynik_stats=mysql_query($zapytanie_stats); $wczoraj=mysql_num_rows($wynik_stats); (...) ?>[/php:1:1aff03bf3c] -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic nie dalo
![]() mam tabelke: ID-baner | rok | miesiac | dzien | godzina i chce wyciagnac z tego ilosc rekordow odpowiadajaca ostatniej godzinie moze macie jakis pomysl jak to rozwiazac, skoro moje pomysly sie sypia?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W date() podaj format.
[sql:1:b11a03deac]SELECT count(*) FROM tabela WHERE godzina=date()[/sql:1:b11a03deac] -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmienne do zapytanie SQL możesz przekazać
miesiac='$miesiac' albo miesiac=$miesiac a tak powinno wygladac Twoje zapytanie [sql:1:4471cc93f2]$zapytanie_stats="SELECT * FROM 'stats' WHERE ID_baner='$baner' AND rok='$rok' AND miesiac='$miesiac' AND dzien='$dzien' AND godzina='$godzina'"; $wynik_stats=mysql_query($zapytanie_stats); $wczoraj=mysql_num_rows($wynik_stats); [/sql:1:4471cc93f2] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:33 |