![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak używając DOM mogę wyciągnąć tekst ze strony (bez tagów HTML)? Widziałem do tego klasy, ale ja potrzebuję to w 'podstawowych' funkcjach? Czy jest taka możliwość? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prościej chyba strip_tags
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie chciałem pominąć tą metodę, czy da się bez tego?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musiałbyś przejechać po wszystkich elementach drzewa DOM i wyciągać z nich zawartość, bardzo nieporęczne...
|
|
|
![]()
|
|
Rozumiem, dziękuję.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak używając DOM mogę wyciągnąć tekst ze strony (bez tagów HTML)?... musiałbyś przejechać po wszystkich elementach drzewa DOM i wyciągać z nich zawartość, bardzo nieporęczne... o.0 w wielu językach DOM jest niemal identyczny -> więc choćby się wzorując na dokumentacjach i najbardziej popularnym javascript pasowało by sprawdzić czy czasem nie ma metody (akurat nie metody a wartości obiektu lub gettera): textContent... a i nie wiem czy dobrze pamiętam, ale nodeValue trochu inaczej w php działało i chyba prawie jak textContent (bodajże zwracało tekst nawet jeśli miało jakieś potomki ale nie zagwarantuję ;p) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:51 |