![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam obiekt który został utworzony po zapytaniu na MSSQL-u, muszę go teraz wyświetlić z niego Nazwę w projekcje który ma kodowanie UTF8 i ma taki problem, że Jak zrobię var_dump(nazwa_obiektu) to widzę że ma pole ["Nazwa"]=> string(24) "Brz�czyszczykiewicz" ale metoda getNazwa() daje mi string(0) Jakieś pomysły ? odpowiedz to: iconv na polach obiektu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował tOm-i 16.04.2010, 19:24:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak pobierasz obiekty z bazy ? doSelect czy doSelectOne ? Bo to pierwsze zwraca tablice obiektów a to drugie pojedynczy obiekt, może jest w tym problem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak pobierasz obiekty z bazy ? doSelect czy doSelectOne ? Bo to pierwsze zwraca tablice obiektów a to drugie pojedynczy obiekt, może jest w tym problem używam doSelect ale pozniej w petli while sie odwołuje do elementów tablicy. Problem jest ewidentnie z kodowaniem bo jak w "actions" sobie zrobie iconv na polach, to mi się już w template wyświetla poprawnie. W każdym bądź razie jak pisałem wyżej iconv załatwiło sprawę, chociaż niestety trochę kosztem wydajności ... a przy np 30k rekordów to już dużo znaczy ... ale na razie nie mam innego rozwiązania .. więc zostanie jak jest (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) BTW: doSelectOne to dotyczy propela (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował tOm-i 19.04.2010, 00:00:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:47 |