![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam sobie stronę http://mojszefmojafirma.pl/add_offer.php5 i nie mam pojęcia czemu wszystkie inputy i selecty pobierają atrybuty z: #fastSearchInnerDiv input, select zamiast: #addOfferFormDiv * textarea, input[type="text"], select skoro na tej podstronie nawet nie ma zadnego elementu o id #fastSearchInnerDiv... Zwracam się o pomoc (wytłumaczenie). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zainstaluj firebuga do firefoxa, kliknij prawym na inputa i wybierz "Zbadaj element". W okienku po prawej zobaczysz skąd się biorą style dla tego elementu
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, właśnie to co napisałem w tym temacie jest na podstawie firebuga, biorę na pierwszy select i pokazuje, że bierze atrybuty z:
tylko nie wiem czemu Ten post edytował no-scared 16.04.2010, 13:39:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A jak myślisz. Co oznacza znak "," w pierwszej linni kodu css jaki podałeś?
Myśle, że pora wrócić do podstaw.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Racja, nie wiem czemu to wykreśliłem.
To przy okazji miałbym jeszcze jedno pytanie: Dlaczego na stronie http://mojszefmojafirma.pl/seek_offers.php5 ten sztucznie zrobiony hr (za pomocą diva) nie przyjmuje wartości margin-top? W sensie nie robi tego marginesu przy wyświetlaniu? (jest zrobiony za pomocą diva, bo czytałem ze z marginesem dla hr są problemy) klasa dla tego diva:
|
|
|
![]()
|
|
Ponieważ taki jest efekt "uboczny" zastosowania clear: both dla tego elementu.Zamiast margin-top daj temu elementowi taką wysokość i będzie ok. Może też być padding-top.
Nie wytłumaczę Cie dokładnie dlaczego tak jest bo nie wiem jak to ubrać w słowa ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ale jak dam temu elementowi atrybut height na 17px to ta linia będzie strasznie gruba, a ja chcę uzyskać efekt, żeby dalej miała 1px
Mógłbym użyc jakiegoś wrappera, ale chciałbym to załatwić bez jego używania. Jest na to jakiś sposób? |
|
|
![]()
|
|
Zamiast background-color daj border-bottom
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Noi teraz nie wiem co to za bug na IE, że się suwaki pojawiają...
http://mojszefmojafirma.pl/seek_offers.php5 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Jak zmieniam na 100% to się wszystko kompletnie rozsypuje.
|
|
|
![]()
|
|
Kompleksowe poprawki. I nie przesadzaj z tym overflow: auto -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:16 |