![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyszukiwarka szuka w tabeli mdl_user w kolumnie department, wyświetla wyniki w polu formularza SELECT, pobieramy id, które później zostaje zapisane jako userid. Do pobranych userid dodajemy zmienną contextid (z pola formularza input type text) i zapisujemy do tabeli mdl_user assignments.
Gdzie jest babol? Nie dostaję żadnego błędu. Zastrzyk do bazy spod MySQL Query Browser działa poprawnie
Proszę o pomoc w zintegrowaniu tego z PHP Ten post edytował jarkar 16.04.2010, 11:45:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Tu masz wskazówki, jak lokalizować tego rodzaju błędy:
Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem w tym, że nadal nie widzę błędu.
Może da się to zrobić w inny sposób niż próbuję? Może nie wyraziłem swojej potrzeby jasno... Czy ktoś pomoże mi utworzyć kod PHP do zapytania:
45 - miałoby być zmienną pobieraną z formularza <INPUT TYPE="TEXT"> id - też zmienna pobierana z tegoż samego formularza <SELECT> - tyle, że wyświetlona w <SELECT> za pomocą wyszukiwarki (będzie ich od kilku do kilkudziesięciu) dlatego zastanawiam się czy można to zrobić za pomocą pętli WHILE sem2 - zmienna wcześniej podana w skrypcie wyszukiwarki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 28 Dołączył: 7.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj w ten sposob:
|
|
|
![]()
|
|
Próbowałem w ten sposób i nic z tego... <SELECT> ma u mnie kilkanaście razy(wartość zmienna) <OPTION> więc myślałem żeby to zrobić w pętli, żeby za każdym razem wybrał selecta aż się nie skończą, analogicznie jak wyszukiwarka wypisuje to czego szukam aż nie skończą się pasujące dane.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:07 |