![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak powinno wyglądać zapytanie, wstawiające i usuwające dane z „nie atomowej wartości kolumny” tzn. z takiej kolumny, gdzie mamy w jednym wierszu i kolumnie, wiele wartości liczbowych (np. 1, 2, 3)? Chodzi mi o wstawienie do jednej komórki paru wartości liczbowych. Chciałbym także mieć możliwość ich uaktualniania i usuwania.
Proszę o pomoc. Myrek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozbijanie na substringi to to co mi sie od razu nasuwa bez glebszych przemyslen
-------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można jakieś konkrety
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdybys oddzielal dane w komurce znakiem np |
to Kod $tablica = explode("|", $wartosc_w_komorce);
Wtedy zostanie stworzona tablica z kluczami 0,1,2... i warosciami wzietymi z pomiedzy |. czyli jesli $wartosc_w_komorce="222|333|444"; to $tablica[0]=222; $tablica[1]=333; $tablica[2]=444; a zreszta to i tak jest w manualu i tak sie rozpisalem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rzseattle, dzięki za opowiedz. Faktycznie tak można zrobić, nie pomyślałem, ale mam jeszcze jeden problem, mianowicie wstawienie informacji z tablicy zawierającej cyfry(np. 1,2,3) do tej tabeli, w formacie takiej jak napisałeś, czyli 1|2|3. Próbowałem z funkcją „foreach”, ale coś mi nie wychodzi. Macie jakieś propozycje?
Dzięki. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podobnie jak wyzej, tylko z implode
![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 13:04 |