![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem początkujący w tematyce. W projekcie nad, którym pracuję udało mi się zrobić wyszukiwarkę przeszukującą konkretną tabelę wg zadanego kryterium i zwracającą wyniki, oraz formularza przypisujący kolejne rekordy po podaniu 2 parametrów. Na dzień dzisiejszy potrzebuję połączyć te 2 rzeczy razem, czyli wyszukać w tabeli w konkretnej kolumnie i zwrócić wyniki do formularza - najlepiej do SELECT MULTI, dopisać wartość do INPUT type=text i zapisać do kolejnej tabeli. ![]() TABELE Kod `mdl_user` (`id`,`auth`,`confirmed`,`policyagreed`,`deleted`,`mnethostid`,`username`,`password`,`idnumber`,`firstname`,`lastname`,`email`,`emailstop`, `icq`,`skype`,`yahoo`,`aim`,`msn`,`phone1`,`phone2`,`institution`,`department`,`address`,`city`,`country`,`lang`,`theme`,`timezone`,`firstaccess`, `lastaccess`,`lastlogin`,`currentlogin`,`lastip`,`secret`,`picture`,`url`,`description`,`mailformat`,`maildigest`,`maildisplay`,`htmleditor`,`ajax`, `autosubscribe`,`trackforums`,`timemodified`,`trustbitmask`,`imagealt`,`screenreader`) `mdl_role_assignments` (`id`,`roleid`,`contextid`,`userid`,`hidden`,`timestart`,`timeend`,`timemodified`,`modifierid`,`enrol`,`sortorder`) Potrzebuję (w trybie WIELU-jednoroazowo) pobrać i wyświetlić id z mdl_user za pomocą wyszukiwarki oraz dodać pobrane id do mdl_role_assignments jako userid (w trybie WIELU-jednoroazowo). INSERTując mdl_role assignments potrzebuję wstawić userid oraz contextid, reszta będzie statyczna. Uruchamiam stronę z wyszukiwarką, wyszukuję w mdl_user wg kryterium department. Otrzymane wyniki wyświetlam w forularzu. Zaznaczam kilka wybranych wyników oraz dopisuję wartość contextid w kolejnym polu forularza. Potwierdzam wykonanie operacji. Jeśli ktoś chciałby zerknąć na moja radosna twórczość to zamieszczam RARa.KLIK Z góry dziękuję za okazaną pomoc. Plik wynik.php
Ten post edytował jarkar 15.04.2010, 19:08:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:33 |