![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
crontest.php zawiera taki kod:
Po załadowaniu na serwer ręczne uruchomienie skryptu powoduje, że skrypt zadziała. Niestety po wpisaniu i zapisaniu polecenia Cron: /urs/local/bin/php /home/webber/domains/serwer.pl/public_html/crontest/crontest.php (w formularzu same gwiazdki) nic się nie dzieje. Napisałem do administratora z pytaniem czy jest to poprawna komenda. Dostałem odpowiedź, że polecenie jest poprawne i skrypt się uruchamia, dodał listę przykładowych uruchomień. Co robić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ścieżka do pliku tekstowego jest poprawna?
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ścieżka jest poprawna. Otwarcie skryptu w przeglądarce inkrementuje liczbę w pliku.
Przy $filename = '/home/webber/domains/serwer.pl/public_html/crontab/crontab.txt'; też działa po odpaleniu w przeglądarce, ale cron już nie. Dla pewności podałem też $filename = 'http://4coders.pl/crontest/crontest.txt'; ale to nie działa (bo nie może). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 4 Dołączył: 17.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może coś z prawami dostępu do pliku, spróbuj usunąć plik crontest.txt i poczekaj aż cron sam sobie stworzy ten plik.
|
|
|
![]()
|
|
/urs/local/bin/php -> /usr/local/bin/php
Pomyłka przy którymś z kolei przepisywaniu... Po zmianie działa. Dobrze jednak przeglądać komunikaty crona wysyłane pocztą na konto email hostingu... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:25 |