![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zagłębiając się dalej w biblioteke jQuery UI - bardzo spodobał mi się efekt i wygląd Accordion. A że teoretycznie można do każdej z tych zakładek wrzucać różną zawartość to postanowiłem wrzucić tam CKEditor. Idealnie by to wyglądało np w jakimś panelu CMS gdzie jest kilka zakładek Accordion i w nich np CKEditor do edycji treści.
Mało miejsca zajmuje i ładnie wygląda. Samo wrzucenie edytora do Accordion nie jest żadnym problemem. I na pierwszy rzut oka wszystko ok działa. Jednak po chwili zauważyłem że jak się popisze troszkę w edytorze, entery, itd i później przełącza się miedzy zakładkami - to w momencie zejścia z aktywnej zakładki z edytorem lub po przełączeniu wejście na ta zakładkę następuje takie szybkie "mignięcie" całej strony - jakby przeładowanie - chodź praktycznie ono nie występuje i to tylko na zakładkach gdzie jest ten ckeditor. Czy ktoś spotkał sie może z taką sytuacją? Próbował umieszczać CKEditora w jQuery UI Accordion? Za wszelką pomoc i sugestie będę wdzięczny. Może ewentualnie też podpowiecie, zasugerujecie jak rozwiązać problem wielu (2-4) edytorów na jednej stronie tak by to wyglądało ładnie i funkcjonalnie - a nie po prostu wrzucone jeden pod drugim i wszystkie na raz wyświetlane? P.S. Poniżej wklejam kod HTML na którym robiłem testy, zarówno jquery ui oraz ckeditor jest nie zmieniany praktycznie na żywca wrzucony z przykładów. Więc tutaj jakieś moje modyfikacje w panelu nie są przyczyną takiego zachowania.
Pozdro Hary Ten post edytował haryb 14.04.2010, 21:55:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:43 |