![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam zainstalowaną joomla 1.5 i ściągłem szablon do niej z neta, mam pytanie bo chce go udoskonalić np. dać podkreślenie nazwy artykułu itp. czy jest jakiś dodatego do joomli który umożliwia robienie tego typu rzeczy bez zaglądania w kod i szukania plików konkretnego komponentu?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie rzeczy to w CSSie się robi. O jakimś narzędziu nie słyszałem.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam zainstalowaną joomla 1.5 i ściągłem szablon do niej z neta, mam pytanie bo chce go udoskonalić np. dać podkreślenie nazwy artykułu itp. czy jest jakiś dodatego do joomli który umożliwia robienie tego typu rzeczy bez zaglądania w kod i szukania plików konkretnego komponentu? Pokaż www to ci pomożemy zrobić podkreślenie do artykułów ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale mam w joomla że wyświetla mi nazwe kategorii menu którą wybrałem na środku tam gdzie mają być artykuły znalazłem w css nazwe która formatuje ten tytuł ale co mam w tym kodzie css dopisać przecież hr nie dam by była linia to jest ten kod poniżej, a nazwa "componentheading" formatuje ten tytuł....
a www to www.darek.vot.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co za problem do samej klasy componentheading dodać border?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm...
text-decoration:underline; ?do podkreslenia oczywiscie Ten post edytował gigzorr 14.04.2010, 19:43:49 |
|
|
![]()
|
|
dodałem wiersz
border: 1 px; i nic Ja bym linie chciał tak jak na stronie mają http://www.kuria.sosnowiec.pl/ w tytule Zaproszenie Biskupa Sosnowieckiego na pielgrzymkę Żywego Różańca |
|
|
![]()
|
|
A CSS znasz? Bo wydaje mi się, że nie.
Kod border: size type colour;
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodałem wiersz border: 1 px; i nic Ja bym linie chciał tak jak na stronie mają http://www.kuria.sosnowiec.pl/ w tytule Zaproszenie Biskupa Sosnowieckiego na pielgrzymkę Żywego Różańca http://www.w3schools.com/css/css_border.asp <-Jak uzywac border Napisalem ci jak zrobic taka linie? Ten post edytował gigzorr 14.04.2010, 19:48:24 |
|
|
![]()
|
|
dzieki juz poszło
![]() ps. zawsze myślałem że border to obramowanie a nie linia i dlatego nie uzyłem tego wcześniej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Udało się bo ja sam nie wiem ?
|
|
|
![]()
|
|
dzieki juz poszło ![]() ps. zawsze myślałem że border to obramowanie a nie linia i dlatego nie uzyłem tego wcześniej No tak, ale możesz sobie zrobic jak chcesz, co nie zmienia faktu, że border:1px nie będzie działać. @down, Krzysztofie, a czytasz Ty posty? ![]() dzieki juz poszło ![]() Ten post edytował pedro84 14.04.2010, 20:32:20 -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
E chyba działa wszedłem na www i jest w tytułach border
![]() |
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze pytanie a jak nadać długosć tej lini border-bottom-height nie działa ......
|
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze pytanie a jak nadać długosć tej lini border-bottom-height nie działa ...... Border niestety zawsze przyjmuje wartość długości elementu. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
czyli tylko w html hr można zmieniać na szerokość
Mam pytanie jakiego target użyć do otwierania zdjecia żeby wyświetlało sie ono w nowym oknie ale nie w nowej karcie by otwierało sie w mniejszym oknie iż okno przeglądarki |
|
|
![]()
|
|
1. Tak
2. Target _blank, ale tego nie przeskodczysz. U wielu uzytkowników będzie się otwierać w karcie (u mnie w ogóle, try single window). Nie lepiej uzyć lightboxa jakiegoś? -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Zainstalowałem lightboxa2 ale coś nie poszedł na mojej stronie:/, zaisntalowałem multithumb ale narazie działa do pewnego momentu tylko napisałem adminowi może mi pomoże
Coś mi sie porobiło z witryną nie moge wogóle wejść na strone już wyskakuje komunikat 404 - Nie znaleziono komponentu Możliwe, że nie możesz zobaczyć tej strony, ponieważ 1. Użyta zakładka jest nieaktualna 2. Twoja wyszukiwarka nie odświeżyła jeszcze mapy naszej witryny 3. Adres został wpisany z błędem 4. Nie masz uprawnień do obejrzenia tej strony 5. Joomla! nie może zlokalizować wskazanego zasobu. 6. Wystąpił błąd podczas wykonywania powierzonego zadania. Spróbuj jednej z następujących stron: * Strona startowa Jeśli problem się powtarza, skontaktuj się z administratorem witryny. Nie znaleziono komponentu |
|
|
![]()
|
|
Nie jestem pewien joomla ma jakieś wersję ? zainstalowałeś wtyczkę kompatybilną z wersja tą co posiadasz
|
|
|
![]()
|
|
Jak instalowalem to pisalo ze blad i nic pozatym, potem chcialem zrobic menu dla osob ktore sie zalogują gdzie beda mogli wprowadzac artykuły i wtedy coś poległa ta strona ale zrobili mi backup stracilem troche czasu roboty ale strona dziala juz.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:52 |