![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Nie wiem czy to ten dział, ale nie znalazłem odpowiedniego coś jak 'Pomoc'?!
Mam taki problem: mam formularz który zapisuje dane w bazie danych w postaci 1, 2... wygląda to tak:
I zależnie czy się wybierze tekst1 czy tekst2 to w bazie ląduje 1 albo 2. I teraz mam problem, bo w miejscu gdzie ma być to odczytane nie wiem jak zrobić taki warunek:
Chciałbym, żeby ktoś zamiast %%RODZAJ%% napisał coś w stylu if 1, to wpisz TEKST1, if 2 to wpisz TEKST2. Z góry dziękuję za pomoc. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Witam! Nie wiem czy to ten dział, ale nie znalazłem odpowiedniego coś jak 'Pomoc'?! U nas to się nazywa Przedszkole ![]() Przenoszę. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 1 Dołączył: 4.02.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<?php
$zap=mysql_query("select * from nazwa_bazy); $tab=mysql_fetch_array($zap); if ($tab['nazwa_kol']==1) echo 'Wyświetli tekst jesli w bazie jest jeden'; else echo 'Wyświetli tekst jeśli w bazie jest dwa'; ?> o to chodzi? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
To są podstawy podstaw , przeczytaj kurs a nie zakładasz team.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:42 |