![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W jaki sposob mozna oproznic tablice ze zmiennymi typu _POST po wykonaniu jakiegos dzialania ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 1 Dołączył: -- Skąd: Rogożnik /K-ce/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Może unset($_POST);? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
[php:1:0d4ce8ef31]<?php
unset($_POST['zmienna']); ?>[/php:1:0d4ce8ef31] EDIT: Spóźniłem się. -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chyba sie pospieszylem ... z tym pomogl. Bo nie likwiduje mi calej tablicy :/ $_POST
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:d5e24e3346]<?php
$_POST = array(); ?>[/php:1:d5e24e3346] PS. po co chcesz oprozniac POST'a :?: -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Generalnie chodzi mi o to zeby zablokowac przeladowywanie skryptu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Generalnie chodzi mi o to zeby zablokowac przeladowywanie skryptu.
Rozumiem, że chcesz, żeby przeładowywanie skryptu nie powodowało np. dodania zmiennych przekazywanych przez POST etcetera. Tak się nie da, użyj przekierowania [manual:bf15716d85]header[/manual:bf15716d85]() Podaj więcej szczegółów, to dostaniesz bardziej precyzyjną odpowiedź -------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
To jest doscy skomplilkowane ...
Zrobilem sobie 3 templaty w smarty: cos.tpl cosb.tpl cosok.tpl Na cos.tpl jest formularz. W przypadku blednego wypelnienia formularza laduje sie cosb.tpl. Na cosb.tpl jest wypelniony formularz z danymi ktore wczesniej wpisal user i zaznaczone bledy. Jezeli formularz jest poprawnie wypelniony laduje sie cosok.tpl. Na cosok.tpl jest podsumowanie i insercik do bazy danych. Dane po wywolaniu formularza sa zapisywane do tablicy _POST z tej tablicy do _SESSION. Problem w tym ... ze nie zwalniaja mi sie te dwie tablice. Id sesji zostaje to samo ... _POST tez jest w calosci. Generalnie tablica _POST moze nawet zostac .. to mi nie przeszkadza ale nie potrafie sie _SESSION pozbyc. Tak zeby sie zabezpieczyc przed floodem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodawanie danych do bazy jest załatwiane prawdopodobnie poprzez skrypt przypisany action formularza. Dodaj w nim
[php:1:6b181e242f]<?php header(" Location: miejsce gdzie przerzucić"); ?>[/php:1:6b181e242f] a $_SESSION czyść jak napisali wyżej: całość [php:1:6b181e242f]<?php $_SESSION=array(); ?>[/php:1:6b181e242f] pojedyncze zmienne [php:1:6b181e242f]<?php unset($_SESSION['zmienna']); ?>[/php:1:6b181e242f] -------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 1 Dołączył: -- Skąd: Rogożnik /K-ce/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jeśli nie będziesz mógł użyć funkcji header, gdy np. przed zczytaniem tablicy $_POST wysyłasz coś do przeglądarki, to polecam: [xml:1:20f57fa4d3]<script>window.location="adres_pliku.php"</script>[/xml:1:20f57fa4d3] A co do oczyszczenia tablicy $_POST, to nawet jak to zrobisz (w tym konkretnym przypadku), to przy wciśnięciu F5 ta tablica dalej jest pamiętama przez przeglądarkę - a nie przez serwer ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:57 |