![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam drogich forumowiczów,
zwracam się do Was z kolejną prośbą (niestety nie mogę sobie sam poradzić), odnośnie pomocy w systemie logowania. Na początku przedstawię do czego jest mi to potrzebne, a następnie opisze mój problem. W związku iż w tym roku moja klasa piszę maturkę i potem każdy idzie w "swoją stronę" chcemy zrobić taki mini portalik dla naszych potrzeb. Będzie tam m.in. galeria zdjęć, wspomnienia itp itd. Do portalu chcemy, aby dostęp mieli tylko wcześniej zarejestrowani-zalogowani użytkownicy (ok 50 bo jeszcze znajomi z innych klas). Teraz problem. Polega on na tym, iż nie wiem czemu ale sesje mi dość szybko gasną. Na innych stronach, które podobnie zrobiłem (najczęściej mini panel administracyjny oparty o logowanie na sesjach) wszystko działało, a teraz coś nie bardzo. Chciałbym uniknąć, tego aby np. podczas pisania jakiegoś artykułu naglę użytkownik zostanie wylogowany. Mój kod: index.php
login.php
wyloguj.php
To chyba wszystko. Macie dla mnie może jakieś wskazówki? Dziękuje za każdą pomoc. Pozdrawiam! Grzegorz Ten post edytował greg.paw.90 13.04.2010, 16:51:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
usuń session_register
Spróbuj: login.php, wyloguj.php na samym początku session_start(); Ten post edytował athei 13.04.2010, 18:11:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam w tych plikach session_start(); ponieważ wgrywam je do index.php za pomocą include(); - sorry zapomniałem dać to w kodzie w 1 poście,
podając mi funkcję session_register , możesz napisać co dokładnie masz na myśli? używam już tej funkcji w ten sposób:
chyba, że powinienem zrobić ?
------------- ok usunąłem - dam znać czy zadziała (ostatnio działało ok 30min i wywalało), a mam pytanie czy ważne jest aby session_start(); było w login.php jeżeli jest od wczytywany do index.php w którym już jest session_start(); ![]() Ten post edytował greg.paw.90 13.04.2010, 18:18:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat działało ok 30min i wywalało Poczytaj i sprawdź, może coś pomoże http://www.allinterview.com/showanswers/67990.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli w pliku index.php masz session_start(), a plik login.php jest includowany do index.php, to w login.php nie możesz mieć session_start(). Funkcja session_register() będzie usunięta w kolejnych wersjach php, dlatego nie należy jej używać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 21:39 |