![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Szukam jakiegoś (najlepiej darmowego) systemu do obsługi zgłaszanych błędów - tzn. jest zgłaszany błąd przez użytkownika, wprowadzany jest on do sytemu (nadawany jest jakiś numer + przewidywany czas rozw.) później przydziela się ten błąd osobie danej, wpisuje ile godzin poświęciła itp.... Znacie coś fajnego? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Trac?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A da się to postawić na "normalnym" hostingu (np. nazwa.pl / home.pl)?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Mantisa postawisz na "normalnym" hostingu. Trac jakby co nie jest w php
![]() ps: nie probowalem stawiac Traca na normalnym hostingu. Probowalem stawiac traca lokalnie - "admin friendly" to chyba jego dewiza ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
na pierwszy rzut oka Trac wygląda ok
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
- Jakie jest sposób na miłośc od pierwszego wejrzenia?
- Spojrzeć drugi raz.... ![]() mi się nawet na pierwszy rzut oka nie podobał. No ale tak wszyscy zachwalali że postanowiłem go zainstalować jako komunikacja klienta ze mną. Po paru godzinach instalacji tego czegoś przeszedłem na Mantisa ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No niestety Mantis też ma swoje ułomności przy instalacji:
Cytat MySQL 4.1.0 or later is required for installation a mam: MySQL Version : 5.1.36 :/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat 4.1.0 or later ten zapis oznacza:mysql w wersji conajmniej 4.1.0 twoja wersja 5.1.36 łapie się w pojęcie "conajmniej 4.1.0". ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat MySQL 4.1.0 lub nowszy jest wymagany do instalacji a mam nowszy ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat I instalacja nie idze Tomass... zeby Ciebie jeszcze uczyć jak zadawac pytania?No nic, sam tego chciałes http://rtfm.killfile.pl/ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nospor - a czy ja chciałem zadać pytanie
![]() Cytat MySQL 4.1.0 or later is required for installation i źle tłumaczę: Cytat MySQL 4.1.0 lub nowszy jest wymagany do instalacji uwaga ( ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Napisales ze nie idzie... jak chcesz sie zalic to idź na żal.pl
![]() Skoro piszesz ze nie idzie, to rozumiem ze pytasz sie czemu nie idzie. To ci wyjasniam, ze podaj czym sie objawia te nie idzenie. Zawsze są jakieś bledy. Ja instalowałem i na mysql 4 i na mysql 5. tak TomaSS "i nowsze" oznacza w tym przypadku między innymi mysql 5 - już ci to wyjaśniałem. Jesli wiec nadal jestes zainsteresowany instalacją to napisz jakie masz bledy, sprawdź logi i pochwal się tym wszytkim -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 17.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- [workstation] PHPStorm, Apache 2/nginx, php 5.3/5.4, MySQL 5.5/5.6
[employers] Infor S.A., Gadu-Gadu S.A., Redefine, HBM, KnpLabs |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 15 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Nowogród Bobrz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A bawił się ktoś skryptem FlySpray (www.flyspray.org)? Instaluje się na standardowym hostingu i wygląda dość ciekawie, ale poza instalacją i chwilą zabawy nic więcej nie robiłem, więc chętnie się dowiem jak to się sprawuje w praktyce.
-------------------- Efemental.pl - nasz punkt słyszenia :: recenzje :: tylko metal!
Opensource'owy klon Cantra: http://github.com/magnax/Simtr |
|
|
![]()
|
|
Mantis wydaje się spełniać moje potrzeby
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trac itd. są przeznaczone bardziej do prowadzenia całych projektów - mają dodatkową funkcjonalność, która niekoniecznie musi być potrzebna. Sam bugtracker to:
- Mantis - Bugzilla (w Perlu) - Flyspray Ja korzystam z tego ostatniego w paru projektach i pracuje się z nim całkiem fajnie. Niestety jego wadą jest brak możliwości formatowania zgłoszeń i komentarzy, co bywa strasznie upierdliwe, gdy chce się kawałki kodu powklejać, albo wyróżnić w tekście identyfikatory, ale chyba większość tak właśnie ma. Ten post edytował Zyx 13.04.2010, 17:10:59 -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:09 |