![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Napisalem skrypt listy rozwijalnej, ktorej zawartosc stanowi jedna kolumna z tabeli mysql. Oto kod:
Skrypt dziala, ale chcialbym dodac do niego mozliwosc wykonywania pewnej akcji od razu po klinieciu na wybrane pole z listy rozwijalnej. Np chcialbym aby na stronie napisalo cos w stylu: Wybrales usera ..... Udalo mi sie jedynie to zrobic ale przy uzyciu buttona, czyli wybieram jedno pole z listy i klikam przycisk i wowczas dzieje sie pewna akcja. Ale nie do konca jestem zadowolny z tego efektu. Ten post edytował agentmullder 12.04.2010, 13:28:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do tego jest potrzebny javascript - poczytaj o onChange
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Javascript nie bardzo mi pasuje, Cytat Chyba ajaxem tez mozna by bylo to zrobic, No pewnie, przecież ajax to nie javascript... ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No pewnie, przecież ajax to nie javascript... ![]() Nie zrozumiales mnie, przypuszczalem ze autorowi tematu nie pasuje javascript, poniewaz nie ma mozliwosci przesylania zmiennych javascript do zmiennymi php i na odwrot i musial by tworzyc caly skrypt od nowa, wiec zaproponowalem ajax, ktory na to pozwala. Ale nie jestem znawca wiec narazie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie chce javascript bo nie wiem jak w nim to zrobic.
Ten post edytował agentmullder 12.04.2010, 14:51:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 4 Dołączył: 13.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze było czemu usunąłeś?
Dodatkowo uwaga - jeśli adresy będą poprawnie wpisane pełne z http://.... to firefox przekierowywuje nawet z wyłączonym javascriptem (zarówno przez noScript jak i narzedzia/opcje/wył. javascript) ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 317 Pomógł: 58 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo jeszcze prościej (zakładając, że select jest umieszczony w form):
Oczywiście wszystko odbędzie się z przeładowaniem strony, ale przy minimalnym użyciu javascriptu to chyba nic dziwnego. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobrze było czemu usunąłeś? Dodatkowo uwaga - jeśli adresy będą poprawnie wpisane pełne z http://.... to firefox przekierowywuje nawet z wyłączonym javascriptem (zarówno przez noScript jak i narzedzia/opcje/wył. javascript) ![]() Bo stwierdzilem, ze jest bez sensu i jest zle ![]() Ale zamiast linkow w Value chcialbym aby wykonalo mi zapytanie do bazy - zalozmy ze z listy wybieralnej pobiera mi kolumne z samymi nazwiskami. Rozwijam liste klikam na Kowalski i automatycznie nizej wyswietli mi sie caly wiersz z tabeli o kowalskim: imie,nazwisko,e-mail itd itd... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 05:44 |