![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Teresin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam wzorzec na walidację e-maili:
Wszystko działa do momentu, kiedy nick emaila nie kończy się zerem (np. moj0@domena.pl). Próbowałem na rózne sposoby i ![]() - "moj0" zalicza jako błędny e-mail - "moj10" - jako właściwy Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i potrafi go obejść? -------------------- pmrn.niepokalanow.pl
Pogotowie Modlitewne - zapraszam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz użyć gotowca, skoro coś działa i działa dobrze po co pisać drugi raz? filter_var i FILTER_VALIDATE_EMAIL.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj ewentualnie tej walidacji.
Kod function checkEmail($email) {
if (!preg_match("/^( [a-zA-Z0-9] )+( [a-zA-Z0-9\._-] )*@( [a-zA-Z0-9_-] )+( [a-zA-Z0-9\._-] +)+$/" , $email)) { return false; } return true; } -------------------- Horoskop dla Ciebie!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Teresin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, poszedłem na "łatwiznę" z użyciem tych nowych funkcji PHP. Na szczęście serwer je obsługuje.
-------------------- pmrn.niepokalanow.pl
Pogotowie Modlitewne - zapraszam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:20 |