![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem poprosić wszystkich o ocenę gierki która napisana jest w JavaScript`cie z użyciem także jQuery. Głównie chodzi mi o efekt a nie o kod bo wiem, że do wielu rzeczy w nim można by się doczepić (raczej przekazywanie obiektu klasy Game do obiektów zawartych we właściwościach tego obiektu nie jest za fajne ale dziedziczyć w JS`ie jest trochę dziwnie
![]() Krótka instrukcja: - zalecana przeglądarka - Chrome, ew. Firefox. - możemy zbierać jedynie klocki koloru takiego jakim mamy u dołu ekranu w kółku. - aktualny kolor możemy zmieniać za pomocą [a] i [d] - Chrome, natomiast w Fx`ie [<-] i [->] - więcej punktów dostajemy jeśli zbierzemy combo, czyli takie klocki jak pokazano w prawym dolnym rogu ekranu gry. Złap klocka Pomocne byłyby także opinie typu - gra jest za trudna/za łatwa... Jeśli ktoś doszedł do ostatniego levelu (a jest ich 8) to także proszę poinformować, bo mnie się to narazie nie udało ;] -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekawe
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 11.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajna gra. Jak na razie 3-lvl.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Elo, na FF nie banglają mi klawisze. Spróbuj wykorzystać ten kawałek kodu:
Kod $(document).keydown(function(e){
var key=(e||window.event).keyCode; switch(key){ case 37:; break; case 39:; break; } }); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Elo, na FF nie banglają mi klawisze. W Firefox`ie powinna działać strzałka lewo, prawo ale w pierwszym levelu jest tylko jeden kolor więc nie ma co zmieniać. Dopiero w 2 dochodzą zielone klocki, więc mamy 2 kolory a więc jest sens się przełączać pomiędzy nimi ;] Chyba w tym problem bo u mnie śmiga na Fx`ie. Jeśli się jednak mylę, proszę o info. Btw. Kod var key=(e||window.event).keyCode; Nie wiem czy jest sens to stosować w jQuery. Czy to nie jest czasem tak, że w jQuery mam pewność że pod zmienną e mam obiekt Event? A tak w ogóle, z tego co mi się wydaję window.event jest sens używać tylko pod IE, bo to IE tak obsługuje zdarzenia... Ofc. mogę się mylić. -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ad 1. Już kapuję
![]() Ad 2. Masz rację - sprawę powinno załatwic jquery'owe event.which. To zrób pod IE:) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:43 |