![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 2 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuję zrobić takie tłumaczenie strony jest jest tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.com/ Tzn klikam w odpowiednią flage i tłumaczy mi cały kod źródłowy... Prosze o jakieś przykłady. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe, żartujesz, co nie? Czytać potrafisz?
Poza tym, złe forum... -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 2 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego miałbym żartować? To chyba Ty czytac nie umiesz. Ja nie chcę żeby ktoś mi ten tekst przetłumaczył co jest na tej stronie tylko chce takie coś zrobić na swojej. Żeby ktoś kto wejdzie np. z innego kraju mógł sobie przetłumaczyć tekst pisany po polsku na np. niemiecki.
Chcę zrobić tłumaczenie strony po wczytaniu kodu źródłowego. Nie wiem jak to zrobić. Nie chcę żadnych przekierowań itp. Chcę żeby działo się to bezpośrednio na stronie. Ten post edytował Norbit_24 11.04.2010, 11:22:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://translate.google.com/translate_tools
http://labnol.blogspot.com/2006/11/add-goo...gs-to-your.html Ten post edytował tehaha 11.04.2010, 11:41:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego miałbym żartować? To chyba Ty czytac nie umiesz. Ja nie chcę żeby ktoś mi ten tekst przetłumaczył co jest na tej stronie tylko chce takie coś zrobić na swojej. Żeby ktoś kto wejdzie np. z innego kraju mógł sobie przetłumaczyć tekst pisany po polsku na np. niemiecki. Chcę zrobić tłumaczenie strony po wczytaniu kodu źródłowego. Nie wiem jak to zrobić. Nie chcę żadnych przekierowań itp. Chcę żeby działo się to bezpośrednio na stronie. Raczysz żartować ponownie, prawda? Przecież jak wół jest napisane: Cytat Automatic Translations (Powered by Google): Troszeczkę inwencji... -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie chodzi Ci o tłumaczenia Google, to poczytaj o internacjonalizacji nazywanej inaczej I18n. Jest kilka różnych metod zaimplementowanych również w PHP. Dla elementów stałych tzn. takich jak menu, nazwy kontenerów (np. "Nowości", "Aktualne wydarzenia", "Panel logowania") można użyć gettext i specjalnych plików językowych stworzonych w programie np. POEdit. Treść natomiast powinna być generowana z odpowiedniej dla danej lokalizacji bazy danych. Oczywiście można też wszystko oprzeć na plikach php. Dla przykładu:
plik languages/en.php plik languages/pl.php plik index.php
|
|
|
![]()
|
|
dzięki, jednak chodzi mi o tłumaczenia google..
pedro84 - jest to dodatek do vBulletin a ja to chcę zrobić do osobnej strony tehaha - skrypt z 2 linku działa ok, ale nie chcę żadnych przekierowań Ten post edytował Norbit_24 11.04.2010, 12:23:24 |
|
|
![]()
|
|
dzięki, jednak chodzi mi o tłumaczenia google.. pedro84 - jest to dodatek do vBulletin a ja to chcę zrobić do osobnej strony tehaha - skrypt z 2 linku działa ok, ale nie chcę żadnych przekierowań Wiem, wiem, chodziło mi raczej o samo narzędzie udostępnione przez Google. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Znalazłem działający kod, jednak nie chcę tłumaczyć słów z polskimi znakami;/ A to jest tutaj ważne.
Proszę o inne przykłady
Dobra, wykorzystam jednak to: http://translate.google.com/translate_tools?hl=pl Dzięki, Pozdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:45 |