Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> błąd pendrive podczas kopiowania
nmts

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Błąd podczas kopiowania plików z, i na komputer z pendrive. Odtwarzanie plików z pendriva jest możliwe. Inne urządzenia działają. Na innym komputerze pendriva działa. Na początku było wszystko ok, przeinstalowałem sterowniki usb. Co jeszcze mogę zrobić?

Explorer - Parametr jest nie poprawny.
Podgląd zdarzeń: Podczas operacji stronicowania wykryto błąd urządzenia \Device\Harddisk2\D.

Pendrive: Cruzer Extreme FAT32

--------------------
Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 5)
gigzorr

-----

Jak dziala na innym pc , to wiadomo , ze pendrive jest dobry.
Odsylam->
click
+Quote Post
darko

-----

Będę zgadywał. Przeskanuj jakimś antywirusem, sprawdź czy nie ma jakiś podejrzanych i najczęściej ukrytych plików o długich nazwach, usuń też plik autorun.inf. Zbackupuj dane (po przeskanowaniu antywirusem i usunięciu ewentualnych wirusów) i sformatuj urządzenie. Istnieje też prawdopodobieństwo, że ustawiłeś omyłkowo przydział pamięci wirtualnej na ten wolumen wymienny i stąd ten komunikat.

--------------------
Nie pomagam na pw, tylko forum.
+Quote Post
nmts

-----

Muszę sprostować jedną sprawę - odtwarzać pliki mogę ale po około pół minucie np. oglądania filmu z pendriva system go traci.

@gigzorr, nie pomógł mi ten temat, wygląda, że wszystko w porządku z tymi ustawieniami.. : [
@darko, w związku z moim sprostowaniem dodaje, że nawet zeskanować w pełni nie mogę go, mimo to wykluczam możliwość znalezienia czegokolwiek, przeważnie jak coś jest to wykrywa po włożeniu do usb, format pendriva to ostateczność,

--------------------
Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
+Quote Post
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

A inny pen Ci działa?
+Quote Post
nmts

-----

Cytat(Daiquiri @ 10.04.2010, 22:16:57 ) *
A inny pen Ci działa?

Mam drugi, jednak mały i z początku myślałem, że działa lecz mogłem sprawdzić tylko mniejsze pliki, w każdym razie ściągnąłem też Flash Memory Toolkita i podczas poszukiwania błędów oba się rozłączały po pierwszych kilkunastu megabajtach...

--------------------
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:50