![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Chciałbym zrobić coś takiego:
Ludek ma coś wpisać w pole tekstowe, ale nie wie co. Obok jest guziczek wybierz. Klika, wyskakuje okienko popup. Wybiera potem jakąś tam wartość i po wybraniu wskakuje mu ta wartość w pole tekstowe. W joomla jest to fajnie zrobione za pomocą jquery. Wie ktoś jak to zrobić ![]() "nie wiem co wpisać, kliknę wybierz i wybiorę z listy:" ![]() "wybieram jakąś wartość np. KONTAKT:" ![]() "i wskoczyło mi w pole tekstowe:" ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod, to co masz, pewnie coś pomożemy...
@down, aczkolwiek na screenie załączonym do pierwszego postu jest użyty Fancybox Ten post edytował pedro84 9.04.2010, 09:42:09 -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
http://docs.jquery.com/UI/API/1.8/Dialog no i musisz obsługiwać to co klikniesz w okienku zamykać je i wartość kliknięcia przekazywać do danego selektora, w sumie jest to dość proste.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm no dobra... fancybox i inne. super
![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem jak w sieci wyszukać gotowego skryptu, który spełniałby moje oczekiwania. Pomógłby mi ktoś to napisać ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisać? A jaki masz budżet?
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
@down, aczkolwiek na screenie załączonym do pierwszego postu jest użyty Fancybox szczerze to nie wiem jak fancy sobie z tym radzi nigdy nie korzystałem. ale wiem na pewno, że Dialog z UI jQuery to potrafi. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
szczerze to nie wiem jak fancy sobie z tym radzi nigdy nie korzystałem. ale wiem na pewno, że Dialog z UI jQuery to potrafi. To raczej taki mały szczegół był, niezbyt istotny, aczkolwiek fancy powinien sobie z tym poradzić. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
hmm... patrząc na kapitał zakładowy - duży
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 22:38 |