![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam ciekawy problem. Otóż stworzyłem sobie wyszukiwarkę plików odnoszącą się do kilku już gotowych wyszukiwarek na jakie możemy natrafić w internecie. Moim celem jest także wyszukiwanie plików znajdujących sie na kontach rapidshare. Więc podlinkowałem swoje zapytanie do wyszukiwarki rapid4me. I pojawił się ciekawy problem. W celu wyszukania czegokolwiek należy w adresie podać co wyszukujemy czyli rapid4me.com/?q=zapytanie. Do tego zastosowałem kod:
Jak zaważyliście nie chciałbym aby mi wyświetlał tylko jedną stronę wyszukiwania a kilka. Więc pętla for. I pojawia sie problem. Aby wyświetlić kolejne strony z wynikami czyli 2,3,4 itp musze podać adres: q=wyszukiwanie&&p=2. Kiedy dodamy do tego adres strony automatycznie przenosi nas dalej. W źródle strony wystarczy tylko q=sander&p=2. O dziwo wklepanie tego zwrotu do przeglądarki nie przeniesie nas na drugą stronę wyszukiwania. A na pierwszą... W moim skrypcie otrzymuję po wysłaniu q=sander&&p=2 także wyniki z pierwszej strony choć wpisanie do adresu przeglądarki przenosi na 2 stronę. Jest to na pewno spowodowane znakiem "&". W php.ini ustawiłem aby nie zmieniał automatycznie & na & a pomimo to nie działa. Próbowałem już różne kombinacje jak &p=2 itp... Nie działa. Cały czas otrzymuję pierwszą stronę z wynikami. Dokument na samej stronie rapid4me jest w XML. Ja używam chwilowo najnowszej wersji XAMPPa. Może ktoś zna odpowiedź na ten problem? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:34 |