![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie. Mam serwer, na którym robił mi się codziennie backup bazy MySQL za pomocą komendy:
mysqldump -h localhost -u root -phaslo nazwabazy --compatible=mysql40 | gzip > /nazwabazy.sql.gz Dzisiaj nastał dzień, w którym to byłem zmuszony do skorzystania z backupu. Niestety po załadowaniu bazy w PHPMyAdmin brakuje polskich znaków, zamiast nich są pytajniki ( ? ). Wiem że jest to bardzo zła oznaka i prawdopodobnie utraciłem całą bazę danych, jednakże proszę o pomoc, może ktoś wie co może być przyczyną. Byłem święcie przekonany że backup robiony w ten sposób będzie w 100% OK, i nie będzie problemu z jego odtworzeniem. Posiadam kopię 5 kopii z 5 poprzednich dni. Po rozpakowaniu pliku na komputerze (pod Windowsem) i otwarciu np. w Wordpadzie, albo w Notepad++ nie ma niestety polskich znaków, są wspomniane pytajniki, może to wina programów którymi otwieram bazę? Może da się ją jeszcze uratować? PS. Proszę także o podanie sposobu na tworzenie dobrego backupu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Było setki razy...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:43 |