![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt, którego zadaniem jest dodawanie/edycja/wyświetlanie pewnych danych w bazie danych.
W skrypcie jest też moduł służący do dodawania języków. Wygląda to tak, że w danej tabeli są komórki oznaczające konkretny język, po dodaniu nowego języka, dodawana jest odpowiednia komórka. Jeśli chodzi o dodawanie nowych rekordów poradziłem sobie przy pomocy funkcji implode. Poradziłem sobie też z edycją i innymi takimi rzeczami, zostało mi jeszcze jedno, z czym mam problem. Chodzi o przenoszenie rekordów do innej tabeli, gdzie układ pól jest podobny, ale nie taki sam. Bez wersji językowych radziłem sobie z tym w ten sposób, że w docelowej tabeli tworzyłem rekord z odpowiednimi danymi ze starej tabeli, następnie kasowałem rekord w starej tabeli. Jednak teraz, przy 'dynamicznych' językach, mam problem. Kod wygląda tak:
Zastanawiam się, jak 'opisać' komórki zawierające wersje językowe ze starej tabeli i przypisać to do nowej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 10:36 |