![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kontener z treścią strony, chcę, żeby na lewo od kontenera powielalo sie pionowy pasek czarnego tla a na prawo od kontenera pionow pasek np. czerwonego tła. Jakiś "ludzki" sposób?
Myślałem, nad repeat-x na body i div obejmujacy cala prawa czesc body z CSS powielajacym drugie tlo(wiec nadpisujacym pierwsze). Jest tylko problem z ustawieniem szerokości tego diva na automatyczną (do prawej krawędzi). Pewnie są jakieś lepsze sposoby dlatego proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zawsze glowny kontener moze miec position:relative;
a tamte dwa co zawierac beda paski tez position:relative albo absolute w CSSie, muszą być wewnątrz tego kontenera i teraz definiujesz sobie w CSSie backgrounda, rozmiary, polozenie(top,right,lbottom, left) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba się nie zrozumieliśmy. Dla zobrazowania pożadanego efektu załączam wizualizacje
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób sobie diva, nadaj mu position absolute, width: 50%, ustaw mu tło takie jakie chcesz i wypozycjonuj do lewej/prawej krawędzi okna, powinno zadziałać
przykład masz np. na aqua-solar.pl, zobacz górę strony, po lewej biała, po prawej żółta ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:56 |