![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Proszę Was o pomoc, bo drugi raz wyskoczył mi problem z połączeniem z bazą danych. Mam WAMP serwera. Chodzi o powszechny problem: MySQL zwrócił komunikat: #1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) . Jest "Yes", bo zgodnie z najczęstszą radą ustawiłem hasło (na "pass") w config.inc.php Myadmina (wersja 5. 1. 33). Nie działa. A to dziewne, bo kiedyś miałem ten sam problem i poszło. Chcę zrozumieć o co chodzi, bo to mnie już drażni. jeśli pomoże kod configa.inc.php:
Gdzieś wyczytałem, żeby zmienić:
ale to też nic nie pomaga, nie loguje w ogóle. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale mam poinstalowanych kilka cmsów Joomla (do nauki). Na jednej z wersji powyrzucałem wszystkie możliwe moduły (chciałem sprawdzić, co sie będzie działo). I lipa, już nie mogę się połączyć z bazą danych. Miał już ktoś podobny problem? Proszę Was o pomoc, bo stoję, a przeinstalowanie Wampa nic tutaj nie pomoże, bo problem się powtórzy. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 09:57 |