![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam... Przetransportowałem projekt na serwer i zacząłem korzystać z sandboxa. Mam problem z routingiem. Pojawia się niepotrzebnie cała ścieżka url.
Mój htaccess: Options +FollowSymLinks +ExecCGI <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On # we check if the .html version is here (caching) RewriteRule ^$ index.html [QSA] RewriteRule ^([^.]+)$ $1.html [QSA] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f # no, so we redirect to our front web controller RewriteRule ^(.*)$ /auksjoner/web/auction_dev.php [QSA,L] </IfModule> Znalazłem rozwiązanie na sieci odnośnie zbędnych prefixów w routingu: Trzeba w factories.yml w all dopisać takie coś: request: class: sfWebRequest param: relative_url_root: - Teraz routing działa dobrze ale problem jest z js i css, bo nie ładuą się jak należy. Próbują się pobrać bez prefixu ale jest błąd bo controller tak jakby nie przetwarzał tych ścieżek. Czyli np. css pobiera się dokładnie tak: domena.pl/css/main.css a nie domena.pl/web/css/main.css Ten post edytował blackroger 7.04.2010, 23:29:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:36 |