![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stoje przed koniecznoscia kupienia serwerow dla powstajacej wlasnie aplikacji przeznaczonej dla ponad 150tys unikalnych uzytkownikow.
Przy czym najwiekszy ruch na maszynach bedzie kilka razy w ciagu mc. Firma, ktora sklada taki serwer oczekuje ode mnie informacji: -o ilości odsłon oraz ilości żądań kierowanych do serwera aplikacji np. w skali miesiąca. -rozmiar bazy danych oraz jej miesięczny przyrost. -ilość żądań SQL kierowanych do bazy danych na minutę. aktualnie baza zajmuje 150mb max. trudno mi oszacowac przyrost. zadaniem aplikacji jest rejestracja tych uzytkownikow oraz cykliczne zbieranie danych od nich- 20-30formularzy. Tak w kazdy mc. aplikacja napisana w symfony, narazie z planem uzycia mysql. jesli bedzie taka mozliwosc przeniose sie na oracle. moglby mi ktos pomoc oszacowac takie dane ? patrzac np na duze serwisy spolecznosciowe albo portale informacyjne? //edit oczywiscie interesuje mnie reklikacja danych. Calosc ma dzialac stabilnie i nie moze dosc do chocby chwilowego braku dostepu do aplikacji. Patrzylem na maszyny Della, ale nie jest to wymog. Ten post edytował trucksweb 7.04.2010, 10:28:19 -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:25 |