![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2009 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Cześć. Mam taki problem. Mam dane w formie:
Chcę zmienić je w tablice i posortować. Zrobiłem więc to za pomocą explode: Niestety po zastosowaniu funkcji sort wszystko jest sortowane wg. liczb na początku, chciałbym aby wszystko było sortowane wg. liter po przecinku. Czy jest taka możliwość? Proszę o pomoc -------------------- Zapraszam na www.ciekawatechnika.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak. Jest taka możliwość.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie napisanie własnej funckji sortującej i użycie jej jako parametru w usort()
http://pl2.php.net/manual/pl/function.usort.php A w swojej funkcji: - przesyłąsz dwa kolejne elementy w takiej postaci, w jakiej je masz teraz - rozbijasz stringi na przecinku - porównujesz części zawierające litery -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2009 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Stworzyłem funkcję i wykorzystałem usort() o której mówisz. Może się komuś przyda:
-------------------- Zapraszam na www.ciekawatechnika.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:46 |