![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Was,
Proszę o opinię katalogu, którego jestem współtwórczynią katalog stron Co byście pozmieniali / dodali dziękuję za wszystkie opinie izabela
Powód edycji: [erix]:
-------------------- Katalog stron PR=4
Presell page PR=2 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2010 Skąd: Stargard Szczeciński Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko fajnie, tylko top nav'a bym poprawił
![]() -------------------- Dziecko Neostrady jest jak pętla nieskończona
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie jestem w trakcie zmiany górnego bannera bo jest za duży gdy jeszcze wyświetlana jest reklama.
czcionkę w top navi zmniejszę i zrobię jeden rząd zamiast dwóch jakieś jeszcze sugestie? -------------------- Katalog stron PR=4
Presell page PR=2 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam design przejrzysty nie ma za bardzo co oceniać dodał bym hover do katalogów stron 'Do linków' bo niektórzy mogą mieć problemy z wybraniem właściwej kategorii
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłbym kolor linków.
Nagłówek do poprawy. Tam gdzie jest reklama, napisz na tym szarym tle: reklama. PS: Zrób stopkę... Ten post edytował thomson89 6.04.2010, 11:00:18 -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
przy reklamach dodałam REKLAMA.
co do stopki to chodzi o dodanie: kontakt, reklama, sitemap? dobrze rozumiem? dziękuję i pozdrawiam, -------------------- Katalog stron PR=4
Presell page PR=2 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wszystkie tematy w tym dziale dotyczą ocen.
PW z linkiem i nowym tytułem do któregoś z moderatorów, zostanie otwarte. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) podatne na atak SQLInjection
2) podatne na atak XSS 3) można dodać podkategorię do nie istniejącej kategorii - ciekawe ![]() 4) Błędy wyswietlające się na stronie pozwalające poznać strukturę aplikacji -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z ta podatnością na sql injection , to ja sie nawet zgodze chociaż sie na tym nie znam , a zajeło mi to 10sec .Więc zastanów się jakie szkody może wyrządzić zwykły użytkownik.
Ten post edytował gigzorr 14.04.2010, 09:23:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Więc zastanów się jakie szkody może wyrządzić zwykły użytkownik. chyba niezwykły. zwykly to jestes ty czy ja, a niezwykly to hakier ![]() "ciekawy" tez jest sposob w pagerze - w linkach do kolejnych stron pagera przenosisz info o ilości stron i całkowicie na tym polegasz przy generowaniu stron w pagerze. dziwna metoda ![]() 5) mozliwosc listowania katalogów ze skryptami php, ktore na dobrą sprawe nie powinny byc publiczne 6) mozliwosc odpalania tychze skryptów bezposrednio z przegladarki. Wszakze nic nie udalo sie z tym zrobic, nie licząc paru fatal errorow, nie mniej jednak kto wie jak prawdziwy haker moze to wykorzystac.
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Z tą numeracją tron to faktycznie jest śmiesznie. Można przejść na 6,7 czy 8.25 stronę...
|
|
|
![]()
|
|
OK dzięki chłopaki za audyt bezp
![]() widzę, że zostało zmienione kodowanie strony, dzisiaj pobawię się w zabezpieczenia, możecie mi przywrócić kodowanie? nie mam dostępu do serwera aktualnie;/ dzięki Iza -------------------- Katalog stron PR=4
Presell page PR=2 |
|
|
![]()
|
|
Cytat możecie mi przywrócić kodowanie? Smiem twierdzić że nikt z tutaj piszących raczej nie zmieniał ci kodowania.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
kurcze bo nie mam polskich znaków przy danych z bazy...
Presell page PR=2 |
|
|
![]()
|
|
to widzę. Rano jednak, gdy "hakerzono", polskie znaki były. Może na serwerze coś ci się przestawiło? Tylko ty masz dostęp do kodu strony? Może ktoś ze współpracowników się bawił i coś namieszał?
|
|
![]()
|
|
tylko ja, i nic nie zmieniałam,
Presell page PR=2 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie logowałaś się na ftp dzisiaj , i nie zapisałaś przypadkiem zmian w jakimś pliku?Jeśli tak to kodowanie się zmieniło na windows-1250 , i nie będziesz miała polskich znaków.
Musisz zgrać sobie na pulpit gdzies otworzyć np.netbeans i zapisać , potem jeszcze raz , i będzie działało i wgrać na ftp. |
|
|
![]()
|
|
Cytat A nie logowałaś się na ftp dzisiaj , i nie zapisałaś przypadkiem zmian w jakimś pliku?Jeśli tak to kodowanie się zmieniło na windows-1250 , i nie będziesz miała polskich znaków. kodowanie tekstu w pliku nie ma nic do kodowaniu tekstu w bazie.
|
|
![]()
|
|
rozumiem, że poprzez atak SQLInjection można zmienić kodowanie na bazie?
na bazie mam aktualnie utf-general-ci -------------------- Katalog stron PR=4
Presell page PR=2 |
|
|
![]()
|
|
Cytat rozumiem, że poprzez atak SQLInjection można zmienić kodowanie na bazie? raczej nie. Obsluga mysql w php nie pozwala na to.Cytat na bazie mam aktualnie utf-general-ci No to to jest przyczyna problemu. Strone miałaś w iso a ty masz utf. No chyba ze wczesniej mialas iso a teraz nagle masz utf.... nie, jak mowilem sqlinjection w tym przypadku by sie nie sprawdził (tak mi się wydaje)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:44 |