![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 7 Dołączył: 21.11.2004 Skąd: Kraków / Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam dość nietypowe pytanie - wręcz lekko głupie. Otóż, na co dzień w pracy z bazą mysql wykorzystuje mysqli. Niestety okazało się, że muszę postawić stronę na serwerze który tego moduły nie ma (!). No i klapa, zbyt dużo zmian by ręcznie to zmieniać. Posiadam klasa dbmanager która rozszerza mysqli. Oczywiście, pluje się serwer o to, że nie może znaleźć klasy mysqli. Mam plan 'po prostu' napisać własną klasę 'emulującą' mysqli. No i tutaj moje pytanie, czy nie spotkaliście się już z gotowcem? Dużo by mi to ułatwiło prace. Pozdrawiam! EDIT: Zmieniłem nazwę tematu, bo chyba niektórzy mnie nie zrozumieli ![]() Ten post edytował MicNeo 4.04.2010, 22:46:26 -------------------- Każda dobrze napisana rzecz wciąga pod wode i zapiera dech...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 3 Dołączył: 16.01.2009 Skąd: lubelskie Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 7 Dołączył: 21.11.2004 Skąd: Kraków / Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to mi chodziło
![]()
Jak pisałem tego posta i użyłem słowa 'emulować' to wpadłem na pomysł jak szukać tej piekielnej klasy ![]() -------------------- Każda dobrze napisana rzecz wciąga pod wode i zapiera dech...
|
|
|
![]()
|
|
To nie ma być obsługa mysql tylko mysqli - a dokładniej emulacja takowej klasy przy niezainstalowanym module mysqli. O to pytałem panowie, czytamy ze zrozumieniem.
Pozdrawiam! EDIT: Musze powiedzieć, że jak narazie klasa jest bardzo dobra. Tylko w dwóch miejscach wypluwa błędy (mimio to działa)
Pluje się o $this-link. Dałem '@' i śmiga. Na czas przeprowadzki na nowy serwer powinno wystarczyć. Ten post edytował MicNeo 5.04.2010, 11:10:28 -------------------- Każda dobrze napisana rzecz wciąga pod wode i zapiera dech...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 18:47 |