![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Często w swoich modułach admina tworzę object_actions, które ustawiają filtry (FilterForms) w innych modułach. Podam przykład:
Ta linijka mnie denerwuje. Wydaje się taka nie na miejscu z tym podawaniem ścieżki:
Czy można zmusić symfony do wygenerowania generator.yml do cache w sposób inny niż bezpośrednio działając na ConfigCache i gdzie mógłbym podać tylko nazwę modułu, a nie ścieżkę do niego? Na dobrą sprawę sfController::actionExists() powinno to załatwić, ale niestety nie załatwia. Sprawdziłem, że sfController::forward() uruchamia kompilację generator.yml, ale dla mnie byłoby dziwne - w kodzie - najpierw forwardować (bezpośrednio przez kontroler), a dopiero później ustawiać filtry. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Samo sfController::actionExists() niestety nic nie da, ponieważ symfony odpala generator.yml w forward, a dopiero potem sprawdza czy akcja istnieje.
Innego sposobu chyba jednak nie ma, sam uruchamiałem to w ten sposób. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:13 |