![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
ok mam takie zapytanie
I wszystko jest OK a jak takie zapytanie wykonać w zendzie robiłem tak
tylko o tego nulla sie rozchodzi ... -------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 28 Dołączył: 7.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie znam Zenda, ale jak myślę że podobnie jak w PDO wszystko co jest podpinane jest trakotwane jako strinng i podejrzewam że IFNULL wogóle nie jest wykonywane
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod from('pcategory', new Zend_Db_Expr('IFNULL( pcategory.id, 0 )')) Oczywiście mogę się mylić. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w zapytaniu masz LEFT JOIN a w zendzie dajesz joinRight - może przez to
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat I wszystko jest OK a jak takie zapytanie wykonać w zendzie Zdecyduj się!Powinno zadziałać |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
a co daje
-------------------- Życie jest jak SESJA kiedyś wygaśnie ....
Jeśli moja odpowiedź jakoś Cię nakierowała lub pomogła kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aż tak ciężko użyć manuala? Dodaje to żeby pobierało tylko tą kolumne co podałeś w zapytaniu bazowym, w innym przypadku pobrało by wszystkie pola, można też to ustawić w join'ie
Edit Nie zauwarzyłem że nie pobierasz danych z tabeli bazowej, oto poprawna wersja zapytania
Ten post edytował zend 5.04.2010, 18:02:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:07 |