![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z pewną funkcją, którą znalazłem w internecie. Otóż potrzebuję zrobić coś na styl: jest kilka zakładek (nie wiem ile, generowanie dynamiczne) i po kliknięciu w jedną, reszta się chowa a tylko ta jedna pokazuje (chodzi o odnośniki do tych zakładek). Poszukałem trochę i znalazłem takie cuś jak getElementsByClass. Wygląda to tak:
Działa to mniej więcej tak (pokażę na również znalezionym przykładzie):
że po wywołaniu funkcji chowają się wszystkie divy i inne cuda, które mają klasę test. No właśnie to nie działa. Nie ma błędu, bo skrypt leci dalej ale coś nie jest jak powinno być. Moje pytanie właśnie tego dotyczy. Jak to naprawić? Będę wdzięczny za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego nie użyjesz gotowej funkcji getElementsByClassName? Kod który podałeś wygląda dobrze, ale nie chce mi się go testować.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 43 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj, skrypt działa tak jak ma działać czyli ukrywa wszystkie elementy które mają klasę "test". Musisz wskazać mu który ma zostawić widoczny [rozwiązanie]:
Jak masz jakieś pytania co do tego to pisz. Ten post edytował AdIoS_Neo 5.04.2010, 01:04:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za pomoc, w końcu zadziałało
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 01:28 |