|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Męczę się od kilkunastu z kodem. Mam kłopot z wyświetleniem informacji po wysłaniu formularzu a przed przekierowaniem. Kod wygląda tak
I tutaj pojawia się problem ponieważ ten tekst nie chce się wyświetlić (jest pomijany gdy zastosuje przekierowanie). Cytat print_r ('Dane są poprawne.'); Jak temu zaradzić? @edit udało mi się to zmienić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Teraz mam inny problem odnośnie zmiennych
W Cytat case 1: nadaję tablicy $mysqlData wartości, ale w Cytat case 2: tablica tych wartości już nie ma. Dla rozjaśnienia powiem że switch wykonuje się po kolei czyli case 1 i potem od razu case 2
Ten post edytował gamer 4.04.2010, 17:18:25 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 18 Dołączył: 15.04.2009 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%)
|
Case działa w taki sposób, że wybierana jest tylko jedna możliwość. Więc jak przesyłasz zmienną z wartością 1 to case wyłapuje ją i przyporządkowuje tylko raz. Jak chcesz aby oby dwa kody Ci zadziałały to wsadz to w ifa.
|
|
|
|
|
|
|
|
Na if'ach też nie działa ;/
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Przed wysłaniem nagłówków nie możesz wysłać html czy tekstu.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%)
|
Przekazywanie zmiennych w taki sposób na pewno nie będzie działać, ponieważ przejście na kolejną podstronę powoduje wyczyszczenie tablicy $mysqlData. Interesujące Cię informacje musisz przekazywać albo poprzez sesję, albo poprzez formularz z polami ukrytymi. Wydaj mi się, że sesje będą sensownym rozwiązaniem.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 17.03.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
moze napisz jaki efekt koncowy chcesz uzuyslac po spelnieniu jakich warunkow? bo ten kod wyglada na strasznie zakrecony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) rozwiazaniem jest uzycie sesji (przy obecnym skrypcie)
|
|
|
|
|
|
|
|
Przekazywanie zmiennych w taki sposób na pewno nie będzie działać, ponieważ przejście na kolejną podstronę powoduje wyczyszczenie tablicy $mysqlData. Interesujące Cię informacje musisz przekazywać albo poprzez sesję, albo poprzez formularz z polami ukrytymi. Wydaj mi się, że sesje będą sensownym rozwiązaniem. Wiem już to wczoraj zauważyłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Temat można zamknąć. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 12:31 |