![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie, mam kwestię, której nie ogarniam, dlatego proszę o pomoc.
Rzecz ma się tak: Fragment formularza związany z nieszczęsnym kontrahentem. Manipulacje nazwami forumularza, a nawet tabelami nic nie dały.
i dalej coś, czego w ogóle nie mogę rozwiązać, a zapewnie łączy się z powyższym Błąd Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`sklepik`.`produkt`, CONSTRAINT `kontrahent` FOREIGN KEY (`idkontrahent`) REFERENCES `kontrahent` (`idkontrahent`) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE) Tabela kontrahentów jest wypełniona, a taki sposób uzupełniania wykorzystuję w kilku miejscach – w jednych działa, w innych nie (zawsze ten sam rodzaj błędu) i nie wiem robię źle. Następnie łączenie produktu z odpowiednią kategorią: Sam produkt uzupełnia się prawidłowo, jednak tabela produkt_has_kategoria pozostaje pusta. Podobne rozwiązanie w przypadku kontrahenta i adresu działa:
Może trochę za dużo tych kodów, ale właśnie rzecz w tym, że tu działa, a tam nie. Jeśli można, proszę mi wskazać co doczytać, aby rozwiązać te problemy ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:55 |