![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam problem polega na tym że zmienna jest nadawana z bazy danych
wygląda to tak: aaaaaa usun bbbbbb usun ccccccc usun po kliknięciu przyciku usuń skrypt pyta o usuwanie
ok pobiera element z getElementById('usunp') tylko że za każdym razem ten element = aaaaaa. Obojętnie który przycisk 'usun' przycisnę. Myślę że powinienem to zrobić na tablicy ale zabardzo nie wiem jeszcze jak i chyba nie może tu być getElementById ale to tylko moje przypuszczenia, jeśli ktoś może mi pomoc to proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i dobrze pobiera, Twój kod PHP generuje w podanym przykładzie trzy ukryte pola input o id="usunp". Zgodnie ze specyfikacją (X)HTML w dokumencie może istnieć tylko jeden element o danym identyfikatorze (id). JavaScript zawsze bierze pod uwagę pierwszy element o danym id. Rozwiązaniem jest użycie przycisku button, zamiast ukrytego pola input.
A w kodzie js Kod function usuwanie(element) {
var usun = element.value; var answer = confirm('Czy napewno chcesz usunąć \n'+ usun); if(answer) { ausun(); } else{ return false; } } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:48 |