Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [jQuery]Własny panel na okienkach
Stef@n

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
W ostatnim czasie rozmyślam na temat zrobienia Panelu CMS opartego na okienkach. Chodzi mniej więcej o coś takiego (już zacząłem kombinować): http://jokersite.website.pl/test/, chce wzbogacić to o edycje usuwanie itp..

A teraz do rzeczy chodzi o porady:
1) Jakiego rodzaju skryptu użyć (aktualnie w przykładzie użyłem colorbox sosobem iframe) do wyświetlania okienek?
2) Czy to robić właśnie na iframe czy inaczej?
3) A może jest już inny prosty sposób, który istnieje w necie? Przeglądałem parę stronek z gotowcami co do okienek jak: Fancybox, Superbox lub coś co najbardziej chyba odpowiadało by moim potrzebą jak np. Impromptu http://trentrichardson.com/Impromptu/index.php. Niestety ten ostatni nie podoba mi się pod względem składni, html w kodzie JS ;/... troszkę może jak dla mnie ograniczające pole działania ALE MOŻE SIĘ MYLE!
4) A co z walidacją danych z formularza co z informacjami o powodzeniu akcji? W iframe (w moim przykładzie) da się to wykonać sprawdzanie danych, ale np. już w zwykłej metodzie inline nie (chyba że nic nie wiem o tym)

Jeśli ktoś z was miał już do czynienia z tymi sposobami proszę o rade. Chyba że odpuścić tego typu tworzenie panelu a skoncentrować się na innych rozwiązaniach ułatwiających zarządzanie danymi.

Pozdrawiam i życzę wszystkim wesołych świąt!
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
viking

-----

Zobacz extjs

--------------------
+Quote Post
Stef@n

-----

No ok fajna sprawa, ale czy ty raczej nie za bardzo skomplikowane do CMSa oraz do przetwarzania w CMS?
+Quote Post
phpion

Grupa: Moderatorzy

jQuery UI
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:35