![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Chciałbym poradzić się was, gdzie mogę znaleźć poradniki dot. mojego problemu. Chciałbym napisać aplikację, która pracuje w tle i pobiera co np. 30s podaną stronę www, i jeśli znajdzie frazę na stronce, otwiera przeglądarkę (+opcjonalnie muzyka). Znalazłem sporo kursów, porad itp. jednak nie udało mi się już znaleźć funkcji, które by mi pomogły. Jeżeli ktoś ma wprawę lub zna się na języku, byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam tego języka, ale zapewne:
1) Istnieje biblioteka o nazwie cURL, którą mógłbyś wykorzystać do pobrania źródła stron 2) Istnieje pewnie jakaś biblioteka wyrażeń regularnych 3) Wykonywanie w pętli co 30 sekund takiego programu + odpalenie zew. programu nie powinno już być chyba problemem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie tej biblioteki nigdzie nie mogę znaleźć...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Właśnie tej biblioteki nigdzie nie mogę znaleźć... google: "c++ curl" [ Wyniki 1 - 10 spośród około 857,000 dla zapytania c++ curl. (Znaleziono w 0,10 sek.) ] Fakt, nie ma na ten temat ani słowa. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętaj, że nie chodzi o sam program CURL tylko bibliotekę libcurl.
http://curl.haxx.se/download.html Odnajdujesz tabelkę "Win32 - Generic" i pobierasz to co jest podpisane libcurl (nie binary) Jakbyś chciał dużo lżejszą kompilację bez SSL to napisz ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 14:21 |