![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 17.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
dopiero co raczkuje w js - i najprawdopodobniej to czego szukam istnieje tylko ja nie umiem sobie tego znalezc :/ dlatego prosilbym bardzo o pomoc ![]() chodzi mi o nastepujaca rzecz: jestem jakas dowolna strona z js - np: strona na ktorej po nacisnieciu przycisku wpisuje sie jakis tekst do div'a - jak wejdziemy na taka strone i podejrzymy zrodlo to div oczywiscie bedzie pusty - po nacisnieciu przycisku ktory generuje nam tekst do diva i ponownym podejrzeniu zrodla div tez bedzie wyswietlany jako pusty - czy da sie jakos podejrzec zrodlo aby bylo widac jakie zmiany wykonal js? czyli zebym zobaczyl ze nowe zrodlo strony zawiera div'a z tekstem potrzebuje takiego rozwiazania do debugowania js ![]() pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi -------------------- blawat
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Firebug pod Firefoxa, Developer Tools w Chrome-ie, Opera developer Tools pod Operę, a nie wiem co pod IE.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 13 Dołączył: 12.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W firefoksie jest też inny sposób:
Zaznaczasz część strony, która Cię interesuje, klikasz prawym -> Pokaż źródło zaznaczenia. To jest źródło ze zmianami wprowadzonymi przez JS. Sam HTML może się trochę różnić od oryginału. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 17.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pod ie znalazlem firebug lite
![]() -------------------- blawat
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W firefoksie jest też inny sposób: Zaznaczasz część strony, która Cię interesuje, klikasz prawym -> Pokaż źródło zaznaczenia. To jest źródło ze zmianami wprowadzonymi przez JS. Sam HTML może się trochę różnić od oryginału. @icetique A można w taki sposób śledzić zmiany na stronie, wywołane wykonaniem skryptu np. w reakcji na kliknięcie w link? Bo autorowi tematu raczej o to chodzi, a podpatrując źródło strony chyba nie mamy takiej możliwości? Jeśli nawet mamy, to czy nie jest to uciążliwe, bo za każdym razem, kiedy wykonamy skrypt, musimy zaznaczyć interesujący nas fragment i od nowa włączać podgląd zaznaczenia, czyż nie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:40 |