![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki takiej funkcji jest pewien obrazek i jeśli treść dokumentu jest dłuższa niż 529 to kolumna sie wydłuża z czarnym tłem poniżej:
[xml:1:8c675326b0] <td bgcolor="000000" width="162" height="529" style="background-image: url(img/element.jpg); background-repeat:no-repeat;"></td>[/xml:1:8c675326b0] ale jak zrobić aby elementem kopiującym sie nie był bgcolor tylko też jakiś jednopixelowy obrazek ? bo to niedziała: [xml:1:8c675326b0] <td background="img/element1.jpg" width="162" height="100%" style="background-image: url(img/element.jpg); background-repeat:no-repeat;"></td> [/xml:1:8c675326b0] próbowałem już w heighcie ustawić gwiazdke, jakieś inne długości i ciągle nic... z tłem bgcolor działa a z background nie ![]() Prosze o pomoc. Dziękuje. -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no trudno żeby działało skoro ustawiasz: no-repeat (nie powtarzaj)
powinno raczej być: [xml:1:86dfaf3fd5]<td background="img/element1.jpg" width="162" height="100%" style="background-image: url(img/element.jpg); background-repeat: repeat-y;"> </td> [/xml:1:86dfaf3fd5] repeat-y; - dla powtarzania w pionie repeat-x; - dla powtarzania w poziomie repeat; - dla obydwu Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak ale widzisz właśnie chodzi o to że ten element1.jpg ma sie kopiować... a element.jpg ma być stały niekopiujący sie....
i tutaj cały problem :/ -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A teraz zastanów sie co Ty tak właściwie napisałeś.
Najpierw przydzielasz do komórki jako tło element1 a pózniej poprzez style element. zrób to tak że stwórz osobną komórke dla element1 i wstaw to w nią jeśli ma być nie powtarzany, i druga komórke dla element który ma być powtarzany cały czas. Bo ianczej to jest bez sensu, przynjamniej dla mnie. Pozdro |
|
|
![]()
|
|
napisałem dobrze, to o co mi chodzi, i byłem ciekaw czy to jest wykonalne ...
i nie chodzi mi o dwie komórki tylko właśnie o jedną, czy jest jakaś możliwość wstawienia w jedną komórke obrazka a pod nim innego obrazka jako rozciągnięcie... czy ktoś mi odpowie czy takie coś jest w ogóle wykonalne ![]() -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze sprobuj zagniezdzic tabele w komorce i w jednej wstaw rys1 , a w drugiej rys2
|
|
|
![]()
|
|
inne tabelki odpadają bo bede mógł cos wpisac w jednej albo drugiej osobno, a chodzi mi o jedną....
-------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:52 |