Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> phpMyAdmin i Windows7
mnd017

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam wszystkich,
Po kilku dniach szukania i testowania, poddaje się i musze zacząć temat do nowa.

Mam Windows7, 32bit.
Zainstalowałem Apache 2.2 (httpd-2.2.15-win32-x86-no_ssl), następnie PHP (wersje php-5.2.13-Win32), mysql (mysql-essential-5.1.45-win32) oraz phpMyAdmin (phpMyAdmin-3.3.1-english).

Teraz tak.. co działa poprawnie:
Apache, na pewno działa dobrze.. php - odpalony plik z funkcją phpinfo działa super, mysql - z linii poleceń również dobrze.. w phpinfo załadowane jest mysql, mysqli.. katalog z rozszerzeniami jest, php.ini w C:/Windows.
I nadszedł czas na phpmyadmina. Wkleiłem katalog na serwer. Jest. Skonfigurowałem go w ten sposób, że:
Wszedłem w phpmyadmin/setup - tam utworzyłem nowy serwer, ustawiłem na localhost, na http i ogólnie to co piszą na KAŻDEJ znalezionej stronie w internecie. Dałem "save" natępnie download, pobrałem, wkleiłem w katalogu phpmyadmin i jest. Co się dzieje?
(BTW. Fajnie w tym miejscu napisać, że nic.. i wszystko jest ok:P) ale niestety tak nie jest. Wygląda że wszystko działa poprawnie, przy wejściu w phpmyadmin chce login i hasło: Kiedy podam złe, to poprosi o ponowne.. natomiast kiedy podam poprawne to pojawi się strona: "Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web".

Podobnie jest przy zwykłych plikach .php - cała strona php działa bez problemu, wszystkie skrypty.. ale jak tylko dodam jedną linie

mysql_connect("localhost", "root", "haslo")or die("Nie można nawiązać połączenia z bazą");
Gdzie dane są poprawne.. ten sam błąd: "Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web".
Jak zakomentuje, to znowu wszystko ok.

Przypominam, że z linii poleceń mysql działa 100% dobrze.

Wydaje mi się może to być wina jakiś pozwoleń, uprawnień. W każdym razie jestem prawie pewny, że wina leży po stronie Windows7..

Proszę o pomoc, bo już nie mam pomysłu.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:18