![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce zrobić hacka do phpbb by przemo i potrzebuje coś takiego :
1. Jezęli ktoś kliknie na button dodaje do mysql nową komórkę z wartsoscia usera (wiem jak z przema pobrać ![]() 2.Jeżeli w bazie mysql jest komórka z nazwą usera to wyświetl obrazek ,jak to najłatwiej zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm...ale jaki masz problem? Coś mi się wydaje, że szukasz gotowego kodu, a tutaj Ci nikt takiego nie da.
Możesz to zrobić tak: 1. Kliknięcie => dodanie rekordu do nazy danych 2. Sprawdzenie czy w bazie dany rekord istnieje, jeśli tak, wyświetlasz obrazek. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W teroi wiem kolego tylko ze w przemie jest jakoś inaczje mysql obsługiwany ,przynajmniej nigdzie w kodize przema i w modyfikacjach zwykłych poleceń do sql
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm
![]() ![]() Poszukaj w kodzie fragmentu odpowiedzialnego za zapytanie, przeszukaj pliki. Nauczysz się czego i sobie poradzisz, wierzę w Ciebie ![]() -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolego, tworzysz nową klasę z konstruktorem i dodatkową metodę w której deklarujesz jako globalną zmienną $db. Phpbb2 obsługuje jakiś interfejs bazy danych prawdopodobnie napisany przez autorów, nie mam pojęcia jaki, bo nie zaglądałem. Żeby zobaczyć jak wykonywać zapytania ściągnij sobie jakiegoś moda (ja pobrałem beer mod) i w folderze includes jest plik z klasą bazową. Przeanalizuj i może dasz sobie radę. Tu masz kawałek kodu:
Ten post edytował emtiej 3.04.2010, 17:35:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:48 |