![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam takie zapytanie w mysql_query:
Gdy daje echo $ide, wyświetla 5 za każdym razem. A pomimo to do mysql'a nie dodaje wartości.Natomiast gdy zamist $ide wpisze sie normalnie sztywno '5' to wszystko działa poprawnie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
bardzo proszę o zapoznanie się z tym tematem: Temat: Jak poprawnie zada pytanie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zapoznanie się z całą lekturą nie pomogło, błąd mysql'a nie wyskakuje, błąd czysto php'owski też nie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli to nie zadziała, włącz błędy i wyświetl wszystkie zmienne żeby się upewnić że istnieją. Choć z tego co pisałeś wnioskuję, że powinno działać |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zmienna ide jest zmienną typu integer ponieważ przechowujesz tam liczbę. Usuń apostrofy przy zmiennej ide.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Po wklepaniu twojego działa, po powrocie do mojego starego też działa. Magia ;].
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Zmienna ide jest zmienną typu integer ponieważ przechowujesz tam liczbę. Usuń apostrofy przy zmiennej ide. @Wicepsik - do czego zmieżasz? Jest jakaś różnica w wydajności między używaniem apostrofów przy kolumnach typu int, a nie używaniu ich? Zaciekawiłeś mnie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:49 |