![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy istnieje jakaś komenda, dzięki której dowiem się, czy do danej tabeli w mysql są jakieś powiazania typu więzy integralności ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Może spróbować dropnąć tabelę jak się nie uda i dostaniesz error to są powiązania ![]() Możesz również wykonać komodę show tables następnie dla każdego wyniku show create table i w otrzymanym stringu wyszukać ciągu REFERENCES `nazwatabeli` jeśliznajdzie podany ciąg to ta tabela jest powiązana z inną tabelą Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 15 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Nowogród Bobrz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli to InnoDB to może być w komentarzu tabeli. Można odczytać w bazie "Information schema" -> pole 'table_comment'.
Te komentarze się pokazują na górze w phpMyAdminie. Tylko nie wiem, czy to jest jakiś standard, na którym można polegać ![]() -------------------- Efemental.pl - nasz punkt słyszenia :: recenzje :: tylko metal!
Opensource'owy klon Cantra: http://github.com/magnax/Simtr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Może spróbować dropnąć tabelę jak się nie uda i dostaniesz error to są powiązania ![]() Możesz również wykonać komodę show tables następnie dla każdego wyniku show create table i w otrzymanym stringu wyszukać ciągu REFERENCES `nazwatabeli` jeśliznajdzie podany ciąg to ta tabela jest powiązana z inną tabelą Pozdrawiam Świetny pomysł. Dzięki. Jeśli to InnoDB to może być w komentarzu tabeli. Można odczytać w bazie "Information schema" -> pole 'table_comment'. Te komentarze się pokazują na górze w phpMyAdminie. Tylko nie wiem, czy to jest jakiś standard, na którym można polegać ![]() Tam pokazuje się niestety (dla mnie) tylko informacja o tym, gdzie tworzy więzy integralności aktualna tabela (phpmyadmin 3.1.2). Nie ma info o tym, kto tworzy więzy integralności do aktualnej tabeli. Ale dzięki za podpowiedź. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:22 |