![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam 3 takie tabele:
licytacja id id_aukcji id_uzytkownika cena_oferowana aukcja id id_produktu data_zakonczenia produkt id nazwa Każdej jednej aukcji odpowiada jeden rekord z produkt i kilka rekordów z licytacja Muszę teraz stworzyć takie zapytanie, żeby wyciągnąć dane: nazwa z produkt najwyższa cena_oferowana z licytacja ilość ofert z licytacja i data_zakończenia z aukcja Udało mi się to do zrobić przy pomocy dwóch zapytań, jednak jest wtedy duży problem z posortowaniem tego. Ma ktoś pomysł jak to zrobić przy pomocy jednego zapytania? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 6 Dołączył: 22.10.2007 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
edytowalem bo trzeba bylo zrobic left joiny a nie zwykle w przypadku gdyby nie bylo zadnych licytacji Ten post edytował morgan 1.04.2010, 18:34:18 -------------------- Zobacz i pośmiej sie na ifixed.it
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki!
Wszystko teraz śmiga pięknie, a ja się tyle męczyłem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:21 |